Terdapat banyak gula putih dalam tekstur dan fungsi yang berlainan.
Hari ini biar kami cerita sikit apa perbezaan di antara gula kastor dan gula aising:
🔸Gula Kastor
✅Gula dalam kategori gula putih
✅Lebih halus dari gula halus, mudah cair apabila dipukul bersama mentega atau telur.
✅Pilihan terbaik untuk membuat kek, biskut, pastri, roti.
🔸Gula Aising
✅Gula paling halus dalam kategori gula putih.
✅Ia bukan 100% gula, kerana telah dicampur dengan tepung jagung.
✅Kebanyakkan digunakan untuk pembuatan biskut.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Ayam kicap viral
AYAM KICAP VIRAL 1) Ayam perap dgn garam, serbuk kunyit dan serbuk kari sebelum digoreng. 2) Masukkan hirisan bawang merah, cili api dan k...

-
Ayam korek-korek 👉🏼3 keping dada ayam hiris perap dgn sesudu tepung jagung, garam kunyit, goreng garing ketepikn 👉🏼Minyak ayam buang...
-
Antara bahagian yang paling saya suka tentang kek ialah masa menulis. Dah lama tinggalkan sekolah, jadi kita menulis atas kek aje lah. Bukan...
-
Siapa sni suka mkn keropok ni....kmi pggl keropok bawang..hmpa pggl keropok ap ye...Bila dh bosan xtw nk buat apa...jd kita buat keropok je...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan