-3sudu besar gula
-3sudu besar air panas
👉Buat karamelnya, tabur gula dalam loyang, masak atas api kecil sehingga warna keperangan kemudian tuang air panas pelahan²,kacau rata tutup api dan ketepi kan.
Bahan B:-Puding.
-½tin susu cair
-1cawan gula kastor
-1sudu kecil esen vanila
-3biji kuning telur
👉Pukul kuning telur, esen vanila, gula hingga larut. Kemudian masukan susu cair kacau rata sebati. Ketepikan sebentar.
✔kalau nak puding tebal boleh tamabh
1tin susu cair persamaan 3biji kuning telur n 1biji telur kuning putih ye.
Bahan C:-kek.
-1½ cawan tepung gandum
-3biji kuning telur
-½cawan. Gula
-1sudu kecil serbuk penaik
-45ml. Minyak masak
-135ml air biasa
👉Pukul kuning telur dan gula hingga gula larut.
👉Kemudian masukan minyak masak kacau² masukkan tepung n serbuk penaik kacau lagi dan tidak berketul.
👉Akhir sekali masukan air kacau sebati. Ketepikan
Bahan D:-merinque
-6biji. Putih telur
-½cawan gula halus
-1sudu kecil cream tatar
👉Pukul putih telur hingga berbuih, masukan gula dan cream of tatar. Pukul lagi sehingga bertanduk dan putih gebu. Bila diterbalik kan tidak jatuh aduban.tepikan.
👉Tuang bahan B ke dalam bahan A. Kacau².ketepikan.
👉Bahan C dikaup balik kan dengan bahan D. Bila dah sebati boleh dibahagikan beberapa bahagian dan letak warna pink, kuning n hijau. Kemudian tuang atas bahan AB, berselang-seli.
👉panaskan over terlebih tedahulu. Bakar pada suhu 160-180' selama 1jam. Sejukkan dahulu baru terbalik kan diatas pinggan.
💕Kalau nak puding tebal.
➖3biji telur kuning
➖1biji telur
➖70gm gula
➖1tin susu cair
➖1sudu kecil